Great IT tecknar mångmiljonavtal med Öresundsbron

Great IT, Castra och Arkatay har efter upphandling tecknat ett ramavtal för IT-konsulttjänster med Øresundsbro Konsortiet. Avtalet är värt upp till 65 miljoner kronor och sträcker sig i två år med möjlighet till förlängningar.

Av de inkomna anbuden fick Great IT bäst betyg på alla kriterier förutom ett.

  • Det stärker oss i uppfattningen om att vi är rätt match för kunden, säger Ola Ehrstedt, vd på Great IT.

Øresundsbro Konsortiet, som driver och äger Öresundsbron, tecknade ramavtalet med konsultbolagen den 14 oktober.

Avtalet omfattar projektledning inom IT samt IT-konsultationer inom nya områden.

  • Vi är extra glada att vi fick högsta betyg för leveranskapacitet och leveransmodell och är övertygade att kunden kommer uppleva att våra tjänster kommer vara värdefulla för deras organisation säger Ola Ehrstedt.

Øresundsbro Konsortiet konstaterar i sitt tilldelningsbeslut att Great IT:s anbud var över förväntat. Bolaget betonar bland annat att det finns en god matchning mot köparens behov med relevant erfarenhet och en bred kompetens för projektledning inom IT.

Det är mycket bra för vår verksamhet att ha flera avtal med flera leverantörer och ser framemot att ta del av Great IT och dess Connected Delivery, säger Christofer af Ekenstam, IT-chef vid Øresundsbro Konsortiet.

“Måste samarbeta prestigelöst”

Great IT lyckades presentera ett anbud med en exklusiv leveranskapacitet på över 8 000 konsulter.
Detta möjliggörs genom vad Great IT kallar “Connected Delivery”, vilket är ett partnernätverk där man genom matchningar alltid kan erbjuda rätt person på rätt plats vid rätt tillfälle.

  • Inom detta nätverk har vi allt från mindre bolag med spjutspetskompetens till de bredare, större IT-bolagen. Men oavsett storlek har vi alla insett att vi måste samarbeta prestigelöst för att ge bästa möjliga leverans till kunden, säger Ola Ehrstedt.

Ramavtalet med Öresundsbron, som har ett maximalt värde på 65 miljoner svenska kronor, tecknas mitt under en spännande digitaliseringsresa som Øresundsbro Konsortiet är uppe i.

  • Vi är oerhört stolta över förtroendet och det känns extra kul att få vara med på denna resa som innebär att vi måste förhålla oss till en ökad automatisering och nya kommunikationsvägar. Vi på Great IT är väldigt glada över att kunna bidra med IT-projektledare och specialister inom nya områden i bland annat utvecklingen av verksamhet, teknik och självbetjäning för en dynamisk Öresundsregion, säger Ola Ehrstedt.

Avtalet sträcker sig fram till 2022-09-15 med möjlighet till förlängning